Veelgestelde vragen

Alles wat je moet weten als uitvoerder of opdrachtgever op GetCrewDone. Mocht je toch niet het antwoord op je vraag vinden? Neem dan contact op met ons team!

FAQ voor uitvoerders

Wat is de minimale leeftijd om een account aan te maken?

Om een account aan te maken bij GetCrewDone dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Per evenement kunnen de minimale leeftijden ook verschillen, dit zie je dan bij het aanmeldformulier.

Wat als het bedrijf mij niet genoeg faciliteert om de opdracht uit te voeren?

Via de chatfunctie kun je contact opnemen met de opdrachtgever en vragen om meer uitleg of een duidelijkere briefing.Gaat het niet zoals gehoopt, neem dan contact op via de contactpagina of stuur een mail naar support@getcrewdone.nl. Na het afronden van een opdracht, kan je een review achterlaten over de opdracht en het bedrijf. Hier heb je de mogelijkheid om onderbouwd jouw mening te geven. Bij een slechte review nemen wij contact op met de student en de opdrachtgever.

Ben ik verzekerd via GetCrewDone?

Nee, je bent niet verzekerd via GetCrewDone. De meeste Nederlanders zijn wel WA verzekerd (aansprakelijkheidsverzekering). Dus mocht je schade maken, kan de opdrachtgever aanspraak doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee loop je weinig risico.

Hoe koppel ik mijn bankaccount?

Je kunt eenvoudig je bankrekening koppelen door in te loggen in je browser. Klik in je dashboard rechtsboven op je naam > mijn profiel > en kies bankgegevens aanpassen. Hier kun je door middel van iDeal je bankrekening aan je account koppelen.

Ik heb de opdracht afgerond, maar mijn geld nog niet ontvangen. Wat nu?

Zodra de opdracht is afgerond, wordt de opdrachtwaarde binnen 2 werkdagen uitbetaald. Is dit niet het geval. Dan zijn de volgende situaties mogelijk:

  • Je account is niet gekoppeld aan een betaalrekening en het geld kan dus nergens heen. Je kunt eenvoudig je bankrekening koppelen door in te loggen in je browser. Klik in je dashboard rechtsboven op je naam > mijn profiel > en kies bankgegevens aanpassen. Hier kun je door middel van iDeal je bankrekening aan je account koppelen.
  • De student en/of de opdrachtgever heeft de overeenkomst van opdracht nog niet ondertekend. Deze dient voorafgaand aan de uitvoering van de opdracht ondertekent te worden. Je vindt de overeenkomst terug in de dashboard. Klik rechtsboven in je dashboard op je naam en kies ‘Overeenkomsten’.

Zijn bovenstaande punten wél gebeurd en heb je je betaling na 2 werkdagen nog niet ontvangen? Neem dan contact op via de contactpagina of stuur een mail naar support@getcrewdone.nl.

Door wie word ik uitbetaald?

Het geld wordt op je rekening gestort door Online Payments Foundation. Dit is de betaalprovider die de betalingen van de opdrachtgevers doorzet naar de opdrachtnemers. De opdrachtgevers zijn verantwoordelijk voor de betalingen en moeten er ook voor zorgen dat de betalingen zo snel mogelijk worden voldaan zodat de opdrachten voltooid kunnen worden. GetCrewDone kan dit alleen monitoren, maar kan geen betalingen voorschieten, aangezien we een platform zijn en geen uitzendbureau.

Kan ik mij nog afmelden voor een opdracht na inschrijving?

Wanneer je onverhoopt de opdracht niet kunt uitvoeren, communiceer je dit met de opdrachtgever via de chatfunctie. Omdat er met een overeenkomst van opdracht wordt gewerkt kan, in overleg met de opdrachtgever, de opdracht ook op een later moment worden uitgevoerd.Als je de opdracht niet meer gaat uitvoeren, kan de opdrachtgever de opdracht annuleren.

Krijg ik een (arbeids)contract?

Op het platform wordt gewerkt op basis van een overeenkomst van opdracht. Hiervoor is geen uitzend- of arbeidscontract voor nodig. Als student heb je ook geen KVK inschrijving nodig om opdrachten uit te voeren.Zodra de opdrachtgever je goedkeurt voor een opdracht, wordt de overeenkomst van opdracht automatisch opgesteld. Deze kun je digitaal ondertekenen in je dashboard.

Wanneer krijg ik uitbetaald?

Zodra het evenement is afgelopen kan je gemakkelijk via je account je gewerkte uren opgeven. De opdrachtgever controleert je uren en past ze aan waar nodig, daarna verwerkt de opdrachtgever de uren en maakt hij/zij de betaling aan. Wanneer de opdrachtgever de betaling voldoet ontvang je het geld binnen 2 werkdagen op je rekening.

Moet ik belasting betalen over mijn verdiende geld?

In Nederland mag je tot €8.450 (in 2022) belastingvrij bijverdienen. Dat betekent dat je geen inkomstenbelasting en loonbelasting betaalt over je verdiende geld of inkomen. Eventuele studieleningen zijn hiervan uitgesloten en hoef je dus niet mee te rekenen.Wat je bijverdient, moet je wel opgeven bij de Belastingdienst op je jaarlijkse aangifteformulier. Maar zolang je onder de €8.450 per jaar blijft, wordt daar niets van afgehaald.

Heb ik een contract of kvk inschrijving nodig

Nee bij GetCrewDone heb je geen kvk inschrijving nodig. Doordat je werkt op basis van het bijverdien principe kan je bij ons belasting vrij bijverdienen.

Wanneer word ik uitbetaald?

Na dat je gewerkt het op een evenement geef je de gewerkte uren door via je eigen account. De opdrachtgever keurt de uren goed of maakt hier een aanpassing aan. Zodra de opdrachtgever de uitbetaling heeft voldaan wordt de opdracht waarde uitbetaald en ontvang je binnen 2 werkdagen het bedrag op je rekening.

Voor wie werk ik?

Bij GetCrewDone kunnen verschillende opdrachtgevers een opdracht plaatsen. Je werkt dus voor de opdrachtgever die bij de desbetreffende opdracht hoort.

FAQ voor opdrachtgevers

Is de opdrachtnemer verzekerd via GetCrewDone?

Nee, de student is niet verzekerd via GetCrewDone. Bij schade kan het bedrijf eventueel aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering van de student.

Waarover betaal ik btw?

Je betaalt alleen btw over de abonnementskosten. Over de opdrachtwaarde wordt geen btw toegevoegd omdat de opdracht tussen student en bedrijf plaatsvindt.

Kan ik als opdrachtgever zelf kiezen wie er op mijn evenement komt werken?

Ja via het systeeem kies je zelf uit alle aanmeldingen wie er voor jou komt werken. De selectie kan je maken op basis van aanmelding, profiel en eventueel contact via de chat

Wat zijn de plaatsingskosten

Om het platform te gebruiken, sluit je een abonnement af. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar. Daarnaast betaal je een fee voor het plaatsen van een opdracht. De fee is afhankelijk van het abonnement dat je hebt gekozen en eventuele acties.Alle prijzen kun je terugvinden op onze prijzenpagina.

Wanneer moet ik de opdrachtnemers betalen?

Na elk evenement geven de opdrachtnemers hun gewerkte uren op via hun eigen account. Jij als opdrachtgever keurt de uren goed of past ze aan, daarna ontvang je de facturen. Zodra de facturen zijn voldaan worden de opdrachtnemers uitbetaald

Krijg ik een factuur?

Ja, als bedrijf ontvang je twee facturen; een factuur van de maandelijkse abonnementskosten met daarbij de plaatsingsfee van afgelopen maand. Je ontvangt een apart factuur van de uitbetaling van de student (de opdrachtwaarde). Voor grote evenementen factureren we de plaatsingsfee los per evenement, zo heb je duidelijk inzichtelijk welk evenement wat kost.

Komt de opdrachtnemer bij mij onder contract te staan?

Nee, de opdracht wordt uitgevoerd op basis van overeenkomst van opdracht. Hiervoor is geen uitzend- of arbeidscontract nodig. De overeenkomst van opdracht wordt automatisch aangemaakt nadat je een student hebt gematcht voor de opdracht. De overeenkomst kun je digitaal ondertekenen in je dashboard.